+ Konu Cevaplama Paneli
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 2 ve 2
...
  1. #1
    Administrator MasaL has a reputation beyond reputeMasaL has a reputation beyond reputeMasaL has a reputation beyond reputeMasaL has a reputation beyond reputeMasaL has a reputation beyond reputeMasaL has a reputation beyond reputeMasaL has a reputation beyond reputeMasaL has a reputation beyond reputeMasaL has a reputation beyond reputeMasaL has a reputation beyond reputeMasaL has a reputation beyond repute MasaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    Jun 2007
    Mesajlar
    14.185
    İtibar Gücü
    11970

    Twitter'da beni takip et..!

    Et pişirmenin püf noktaları
    Et nasıl kavrulur
    Et nasıl Pişer

    Pişirmeden önce eti soğuk suda 20 dakika bekletin. Böylece etin kanı çıkacak ve rengi açılacak.

    Küçük dilimler şeklinde kesin.

    Tavayı veya ızgarayı etleri yerleştirmeden önce ısıtın.

    Yüksek ateşte pişirmeyin. Hem daha geç pişer hem de lezzetli olmaz.

    Tuzu et piştikten sonra ilave edin. Tuzu baştan katarsanız, etin geç pişmesine, suyunu salmasına sebep olur.

    Etin yumuşak olmasını istiyorsanız, haşlama suyuna 2 yemek kaşığı sirke katın.

    Yoğurt suyu ile eti terbiye edin. Yoğurt suyu, asitli olduğu için etin yumuşamasını sağlar.

    Baharatları, et yemek çeşidine göre pişme öncesinde veya sonrasında ilave edin. Örneğin tas kebabında baharatları etle birlikte, orman kebabında ise yemek piştikten sonra ilave edin.

    Pişmiş et ile çiğ etin birbirine değmeyecek şekilde saklanması gerekiyor. Çiğ et, buzdolabın en alt rafında, pişmiş et ise en üst rafta saklanmalı. Böylece çiğ et suyunun pişmiş et içerisine damlaması sonucunda oluşabilecek riskler önlenecektir.

    Ayrıca, dondurulacak etleri tek kullanımlık porsiyonlara bölün.

    Pişmiş etleri sıcak iken derin dondurucuya bırakmayın. Hangi amaçla kullanılacağına dair et poşetlerinin üzerine not yazarsanız daha sonra kolaylık olacaktır

  2. #2
    Onursal üye arslankral has a reputation beyond reputearslankral has a reputation beyond reputearslankral has a reputation beyond reputearslankral has a reputation beyond reputearslankral has a reputation beyond reputearslankral has a reputation beyond reputearslankral has a reputation beyond reputearslankral has a reputation beyond reputearslankral has a reputation beyond reputearslankral has a reputation beyond reputearslankral has a reputation beyond repute arslankral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    May 2008
    Mesajlar
    3.684
    İtibar Gücü
    18649
    burada bahsedilen et ne eti kuzu, dana , hindi,sut danasi , tavuk, koyun,


    unutulmus bir ayrinti cok fazla kavurmayin ... eti sertlestirir
    Konu arslankral tarafından (06-11-2011 Saat 10:55 PM ) değiştirilmiştir.
    http://i.imgur.com/lJqZm.jpg

    Ham düsünceleri, ancak akil pisirir (Firdevsi)

+ Konu Cevaplama Paneli

Benzer Konular

  1. Çikolata nasıl yapılıyor – Evde çikolata nasıl yapılır
    By MasaL in forum Tatlı, Kek , Pasta ve Hamur işi Tarifleri
    Cevaplar: 5
    Son Mesaj: 13-04-2010, 10:11 PM
  2. Aids Nasıl Bulaşır Nasıl Bulaşmaz?
    By SiTaRe in forum Sağlık
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 10-09-2009, 09:39 PM
  3. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 25-08-2009, 12:27 PM
  4. Bu nasıl Oc
    By Turacık_50 in forum Donanım Haberleri ve İncelemeleri
    Cevaplar: 6
    Son Mesaj: 16-05-2005, 11:17 PM

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan YGHFORUM 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Şikayetçi olduğunuz konu hakkında lütfen "Bize Yazın" bölümünden iletişime geçiniz. En geç 1 Hafta içerisinde konu hakkında YGHFORUM yönetimince cevap verilicek , gereği görüldüğü taktirde konu sistemimizden kaldırılıcaktır.

Sponsor: Mobilya dünyasında en iyi mobilya markaları ve mobilya modelleri sitemizde. Mutlaka ziyaret ediniz.


SEO by vBSEO 3.6.0 ©2011, Crawlability, Inc.